Erdogan kritiserer «unødvendig maktbruk»

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kritiserer politiet i Paris for det han mener er «unødvendig maktbruk» mot demonstrantene i de gule vestene.

– De som anklager våre politistyrker for undertrykkelse, burde se hva deres politi gjør nå, sier Erdogan om de massive demonstrasjonene i Paris og ellers i Frankrike mot president Emmanuel Macron.Han sier videre at de «kaotiske» scenene beviser at Europa har «feilet demokratiet, menneskerettighetene og frihet».– Dette er de samme menneskene som ikke tok til motmæle mot dem som forsøkte å spille blod og sette våre gater i brann, sier han videre, som en referanse til det feilslåtte kuppforsøket i Tyrkia i 2016. Erdogan sier at europeiske land ikke har tatt avstand fra kuppforsøket, men vil ikke si hvilke land han sikter til. (©NTB)