Myndighetenes varslede økning i bensin- og dieselavgifter har bidratt til landsomfattende protester mot president Emmanuel Macrons regjering.Statsminister Édouard Philippe kommer tirsdag til å si at økningene ikke kommer til å tre i kraft 1. januar som tidligere varslet, opplyser AFPs ikke navngitte regjeringskilder.Målet er å få en slutt på de voldsomme protestene som har herjet de siste par ukene. I tillegg til utsettelsen, vil regjeringen innføre flere tiltak med mål om å skape ro, ifølge kildene.Demonstrasjonene begynte som en grasrotprotest mot en planlagt avgiftsøkning på drivstoff. De har senere utviklet seg til en bredere bølge av motstand mot økende levekostnader, skatter og avgifter og Macron-regjeringens økonomiske reformer.Paris har de siste tre helgene vært preget av omfattende og dels voldelige protester. I helgen utviklet demonstrasjoner seg til rene gateslag. Da ble over 130 personer skadd og 400 pågrepet under opptøyene, som omtales som de voldeligste i hovedstaden på lang tid.