Fredssamtalene om Jemen fortsetter i Sverige

De krigførende partene i Jemen møtes lørdag for tredje dag med fredssamtaler i Sverige. Målet er å få slutt på den katastrofale fireårige krigen i Jemen.

Både den internasjonalt anerkjent regjeringen, som støttes av en USA-sponset og saudiledet koalisjon, og de Iran-støttede Houthi-opprørerne sier de er innstilt på å kjempe for fred i Jemen.Houthi-delegasjonen sier at fredssamtalene i Sverige har blitt delt inn i fem hovedområder, deriblant diskusjoner om et politisk rammeverk og åpning av den internasjonale flyplassen i Sana for å få nødhjelp inn til landet.Samtalene startet med en optimistisk tone torsdag, da de krigførende partene ble enige om en omfattende utveksling av fanger. Det ga håp om at samtalene i Sverige ikke ville ende med ytterligere vold slik tidligere forsøk har gjort.FN har på sin side forsøkt å tone ned forventningene til samtalene, og uttalt at de ikke ser for seg noen rask framgang mot en politisk enighet for Jemen.(©NTB)