Italia legger fram nytt budsjettforslag

Gustavo Garello

Italias regjering legger i løpet av dagen fram nytt budsjettforslag som skal ta mer hensyn til EUs budsjettkrav.

– Jeg ferdigstiller et forslag som EU skal vurdere. Det vil være klart i løpet av de neste timene, sa statsminister Giuseppe Conte til avisen Avvenire tirsdag morgen.– Mitt mål er å unngå at Italia straffes på en måte som kan skade vårt land og som også risikerer å skade Europa, sa han.EUs finanskommissær Pierre Moscovici sa på en pressekonferanse etter et møte med EUs finansministre tirsdag morgen at dialogen med Italia har vært konstruktiv, og at den er i ferd med å bli mer og mer intens.– Jeg må si at vi nå den siste uka helt klart har sett en ny tone og en vilje til å samarbeide, sa Moscovici.Han ønsker dette velkommen.– Dialogen har virkelig kommet i gang, sa han.Moscovici legger til at Kommisjonen nå venter på flere detaljer fra Italia, spesielt om nye forslag til tiltak for å få ned statsgjelden i Italia.(©NTB)


Les også