Japan godkjenner rekordhøyt forsvarsbudsjett

Den japanske regjeringen har godkjent et rekordhøyt forsvarsbudsjett på 4,25 billioner yen, drøyt 407 milliarder kroner, opplyser japanske medier.

Japanese Prime Minister Shinzo Abe delivers a speech during a press conference at the prime minister's official residence Monday, Dec. 10, 2018, in Tokyo. (AP Photo/Eugene Hoshiko) Eugene Hoshiko

Budsjettet vil gjelde for regnskapsåret som i Japan begynner 1. april. Det vil blant annet finansiere et rakettforsvarssystem og kjøp av amerikanske jagerfly.Den konservative regjeringen til Shinzo Abe planlegger også å bygge om militærskip så de kan frakte jagerfly.Det er sjuende år på rad at Japan, som opplever økte spenninger med Kina og Nord-Korea, øker forsvarsbudsjettet. Japan har imidlertid økende gjeld og høye velferdskostnader som følge av en aldrende befolkning.Nasjonalforsamlingen, der regjeringen har flertall, er ventet å stemme over budsjettet i januar.(©NTB)