Kina melder om framdrift i handelssamtalene med USA

Kina og USA har «gjort nye framskritt» i samtalene som skal løse handelskonflikten mellom de to landene, melder Kinas handelsdepartement.

FILE - In this Nov. 9, 2017, file photo, U.S. President Donald Trump and Chinese President Xi Jinping participate in a welcome ceremony at the Great Hall of the People in Beijing, China. Trump is to meet with Xi at the Group of 20 summit in Buenos Aires, Argentina, on Friday, Nov. 30, and Saturday, Dec. 1. (AP Photo/Andrew Harnik, File) Andrew Harnik

USA har økt tollen på en rekke kinesiske varer verdt milliarder av dollar for å utjevne den skjeve handelsbalansen mellom de to landene og straffe Kina for angivelig tyveri av intellektuell eiendom.En varslet ytterligere tolløkning ble tidligere denne måneden utsatt i 90 dager etter at presidentene Donald Trump og Xi Jinping ble enige om «våpenhvile» i handelskrigen under et G20-møte i Buenos Aires.USA har advart om at de trenger å se noe konkret fra Kina i løpet av de 90 dagene. Kina melder søndag at det er gjort framskritt etter en telefonsamtale mellom handelsrepresentanter fra de to landene.– 21. desember gjennomførte Kina og USA en telefonsamtale på viseministernivå, der det ble utvekslet syn på områder som handelsbalanse og bedre beskyttelse av intellektuell eiendom. Under samtalen ble det gjort nye framskritt, heter det i en uttalelse fra Kinas handelsdepartement.Telefonsamtalen er den andre det kinesiske handelsdepartementet har meldt om denne uka. Onsdag sa de at tjenestemenn hadde diskutert «økonomi og handel».Kinas lovgivende forsamling meldte søndag at de så på et nytt lovforslag angående investeringer fra utlandet som skal hindre at utenlandske selskaper må dele teknologi og gi dem samme privilegier som kinesiske selskaper.(©NTB)