Kina og USA planlegger nye handelssamtaler etter nyttår

Handelsutsendinger fra Kina og USA planlegger nye samtaler i januar, bekrefter myndighetene i Beijing.

Andy Wong

Så langt foreligger verken dato eller sted for samtalene.– De kinesiske og amerikanske utsendingene har alltid opprettholdt tett kommunikasjon. I januar, i tillegg til å fortsette med intensive konsultasjoner via telefon, skal de to partene møtes ansikt til ansikt, sier det kinesiske handelsdepartementets talsmann Gao Feng.USAs visehandelsutsending Jeffrey Gerrish skal lede den amerikanske delegasjonens samtaler i uken som starter mandag 7. januar, melder Bloomberg, med henvisning til to personer med kjennskap til saken.USAs president Donald Trump og Kinas president Xi Jinping ble på sidelinjen av G20-møtet i Argentina 1. desember enige om en 90 dagers «våpenhvile» i handelskrigen, for å gi partene tid til å meisle ut en avtale som skal regulere handelen mellom stormaktene. USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer har sagt at fristen 1. mars er en «hard frist».(©NTB)