KrF i avgjørende møte om regjeringsforhandlinger

KrFs stortingsgruppe kommer onsdag etter alt å dømme til å si ja til å gå i formelle regjeringsforhandlinger med Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet.

KrFs stortingsgruppe satt samlet på Stortinget onsdag formiddag i et møte hvor også sentralstyret i partiet var til stede.– Gjennom samtalene har vi fått et inntrykk av hvor ting ligger. Men uansett vil jeg ikke fortelle om det. Vi vet heller ikke hva vi kan få før vi eventuelt har vært i forhandlinger, sa KrFs forhandlingsleder Kjell Ingolf Ropstad før møtet.– Hvor trygg er du på å få klarsignal fra stortingsgruppa til å gå i forhandlinger?– Jeg skal snakke med stortingsgruppa nå og høre hva slags tilbakemeldinger de har.De fire partiene har siden 22. november sittet i sonderinger for å berede grunnen for forhandlinger.– Vi har brukt god tid. Det har vært gode samtaler, men også veldig krevende. Jeg tror alle er veldig klar over at KrF må ha betydelig gjennomslag for å kunne gå i forhandlinger, men ikke minst også for å kunne bli enig om en plattform, sier Ropstad.(©NTB)