Det har den siste uken vært bevegelse i samtalene mellom Socialdemokraternas leder og fungerende statsminister Stefan Löfven og de to sentrumspartiene Centern og Liberalerna om blokkoverskridende regjeringssamarbeid.Tirsdag utsatte derfor talman Andreas Norlén et pressetreff med Löfven som var planlagt til onsdag. Löfven skal nå informere Norlén om prosessen fredag, ifølge Riksdagens . En «oppfølgende rapport» vil bli gitt mandag 10. desember.Det er Centerpartiets leder Annie Lööfs åpning for å støtte en sosialdemokratisk regjering som har skapt ny dynamikk i prosessen. Men hun har stilt klare vilkår for slik støtte og avviste tirsdag Socialdemokraternas første tilbud.– Nå er det opp til Socialdemokraterna å bevise om de virkelig vil ha et blokkoverskridende samarbeid eller ikke, sier Lööf.Hun gir Löfven frist ut uken for å komme med et bedre tilbud.– De sa at de var rede til å komme oss i møte på noen punkter i løpet av mandatperioden. Det er helt utilstrekkelig, sier Lööf til nyhetsbyrået TT.Hun krever en skikkelig kursendring fra Socialdemokraterna for ikke å stemme nei i den obligatoriske statsministeravstemningen som venter i Riksdagen hvis partiene blir enige om regjeringssamarbeid.(©NTB)