Nå skal det bli konkurranse på jernbanenettet

Drift og vedlikehold av jernbanenettet i Norge skal konkurranseutsettes. Bane Nor har delt nettet i ti områder som alle skal være konkurranseutsatt innen 2027.Sørlandsbanen mellom Neslandsvatn og Stavanger blir det første sporet som konkurranseutsettes.– Prekvalifisering for Sørlandsbanen vil etter planen starte 1. juli 2021 med kontraktsignering 1. mars 2022. Prekvalifisering på kontraktsområde Vestlandet, som er nummer to, skal gjennomføres i andre kvartal 2022 med planlagt kontraktsignering 1. januar 2023. Alle kontraktsområdene skal etter planen være konkurranseutsatt innen 1. januar 2027, sier konsernsjef Gorm Frimannslund i Bane Nor.Stortinget vedtok i 2015 jernbanereformen som forutsatte at Bane Nor konkurranseutsetter drift og vedlikehold så snart forholdene ligger til rette for det.(©NTB)