Nordeas Brexit-dom: Komplett kaos

Klar tale fra sjeføkonom.

I sin morgenrapport tirsdag tar Nordea Markets gårsdagens beslutning fra Storbritannias statsminister Theresa May om å utsette dagens Brexit-avstemning i det britiske parlamentet.- Det var ventet at avtalen kunne tape med opp mot 200 stemmer i parlamentet. Det ville vært det største nederlag i parlamentets historie, ifølge The Times. Et slikt nederlag ville bety at hun måtte gå av, noe hun ikke ville risikere. Theresa May begrunnet avlysningen med at parlamentet er splittet over den nord-irske grensedragningen, skriver sjeføkonom Kjetil Olsen og analytiker Nick Pausgaard Fisker.- Kaoset er komplettForventningen er at den britiske regjeringen vil prøve å lage en ny, revidert avtale med EU. - EU understreket imidlertid i går at den nåværende avtalen ikke blir reforhandlet. Kaoset er komplett. EU har årets siste toppmøte til helgen, heter det videre. I tillegg besluttet EU-domstolen i går at Storbritannia ensidig kan trekke sin anmodning om å forlate EU-samarbeidet tilbake. - Dermed behøver ikke landet å søke om godkjennelse blant EUs medlemsland om det skulle ønske å gå tilbake på exit-beslutningen, skriver Nordea.Pundet korrigererDet britiske pundet svekket seg 1,3 og 1,0 prosent mot hhv. dollar og euro i går, men henter seg noe inn igjen tirsdag formiddag.GBPUSD står nå i 1,2617, mens GBPEUR står i 1,1078.