To sentrale republikanske senatorer sier de overhodet ikke er i tvil om at Saudi-Arabias mektige kronprins trakk i trådene da Jamal Khashoggi ble drept.De to uttalte seg etter at CIA-sjef Gina Haspel holdt en lukket orientering om saken i Senatet. USAs president Donald Trump har tidligere sådd tvil om CIAs konklusjoner.– Ingen har konkludert. Jeg vet ikke om noen kan konkludere med at kronprinsen gjorde det, sa har Trump blant annet sagt.Trumps partifeller Bob Corker og Lindsey Graham var imidlertid ikke i tvil etter CIA-sjefens gjennomgang.– Det er ikke tvil i mitt sinn om at kronprinsen styrte drapet og ble holdt orientert om situasjonen hele veien, sa Corker, som leder Senatets utenrikskomité.– Hvis Mohammed bin Salman ble satt foran en jury, ville han blitt dømt i løpet av 30 minutter, fortsatte han.Heller ikke Graham la fingrene imellom, og sa at kronprinsen er medskyldig i drapet «på høyest mulig nivå».– Det er ingen rykende pistol, men en rykende sag, sa Graham, med henvisning til at liket av Khashoggi skal ha blitt partert etter drapet.Den 59 år gamle saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul 2. oktober. Han var en kjent kritiker av Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman.(©NTB)