Putin ikke fornærmet etter Trump-nei

Russlands president Vladimir Putin er ikke fornærmet etter at hans amerikanske motstykke avlyste et planlagt møte under G20-toppmøtet forrige uke.

Juri Usjakov, som er en av Putins utenrikspolitiske rådgivere, sier at presidenten ikke er fornærmet, men at han synes avlysningen er synd i lys av at lederne har flere saker å snakke om.USAs president Donald Trump overrasket da han avlyste møtet på bakgrunn av at Russland kapret tre ukrainske marinefartøy og tok mannskapene til fange etter et sammenstøt i Kertsjstredet ved den ukrainske Krim-halvøya, som Russland har annektert, den 25. november.I stedet vekslet Trump og Putin noen ord i forbindelse med en middag under møtet, en uformell prat både Kreml og Det hvite hus har bekreftet. Putin benyttet praten til å forklare Trump Russlands stilling i konflikten.Usjakov sier at det nå er opp til USA å arrangere et mulig fremtidig møte.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også