Regjeringen i Frankrike åpner for gjeninnføring av formuesskatt for høytlønte, et av kravene til demonstrantene som kaller seg De gule vestene.– Hvis noe ikke virker, så er vi ikke dumme, vi endrer det, sa regjeringstalsmannen Benjamin Griveaux til radiostasjonen RTL onsdag.Han gjorde det klart at gjeninnføring av skatten ikke er aktuelt nå. Men han antydet at det kan skje på et senere tidspunkt når fjerningen av skatten er evaluert.I flere uker har Frankrike vært preget av demonstrasjoner og opptøyer som har kostet flere mennesker livet og ført til at flere hundre er blitt skadd.Demonstrantene kaller seg «De gule vestene», og til å begynne med krevde de fjerning av drivstoffavgifter som var innført som et klimatiltak. Senere har de også fremmet krav om høyere minstelønn og gjeninnføring av formuesskatt for høytlønte.Tirsdag ble regjeringen tvunget på retrett da de erklærte at innføringen av de høyere drivstoffavgiftene utsettes.(©NTB)