Regjeringen styrker den humanitære innsatsen i 2019

Regjeringen i Norge fortsetter å styrke det humanitære budsjettet, som har økt med nesten 65 prosent fra 2013 til 2019.

Nok en gang ser det ut til at de humanitære behovene blir rekordstore, og FN anslår at flere enn 130 millioner mennesker vil trenge humanitær bistand i 2019.Regjeringen har trappet opp den humanitære innsatsen over flere år, og i august lanserte Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide en humanitær strategi som skal ligge til grunn for Norges humanitære politikk og bistand i årene framover.Siden 2013 har det humanitære budsjettet i det norske statsbudsjettet økt med nesten 65 prosent fra 2013 til 2019.– Det er nødvendig å styrke den humanitære innsatsen for å redde liv, lindre nød og beskytte dem som rammes hardest i de mange langvarige og komplekse krisene vi står overfor, uttaler Eriksen Søreide i en pressemelding.(©NTB)