Solvik-Olsen: – Mistet respekten for Hareide

Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen sier han har mistet respekten for KrF-leder Knut Arild Hareide og mener han drev et spill for å få til Ap-samarbeid.

Solvik-Olsen gikk i august av som samferdselsminister og flyttet i november til USA sammen med familien. Allerede i januar setter han seg på flyet hjem til Norge igjen for å delta på regjeringsforhandlingene, skriver Dagbladet.Han har vært med på forhandlingene fra Nydalen i 2013 til Jeløya i 2017. Frp-nestlederen håper partiene kan finne den samme tonen som i Nydalen.– Den gang var Knut Arild Hareide og KrF innstilt på at de kunne gå i regjering med oss. Det var Venstre som ikke ville, men som ble modne i løpet av de neste fire årene, sier Solvik-Olsen og reagerer på hvordan Hareide opptrådte i høst da han forsøkte å få KrF til å velge side med AP, SV og Senterpartiet– Å høre Knut Arild si at Nydalen-forhandlingene viste at det ikke var mulighet å finne enighet er bare tull, sier han.– Den virkelighetsbeskrivelsen han hadde var ikke et forsøk på å få en ryddig diskusjon om fordeler og ulemper. Han hadde tatt en beslutning og kjørte sin sak utrolig kynisk, på en måte som gjorde at jeg mistet respekten for han, tilføyer Frp-nestlederen.Hareide avviser at han har vridd på sannheten.– Det er feil. Vi takket nei på grunn av den politiske forskjellen. Jeg mente da, og mener nå at den er for stor til å sitte i regjering med Frp, sier Hareide.(©NTB)