Sonderingene mellom regjeringen og KrF ferdig

Sonderingene mellom regjeringspartiene Høyre, Frp og Venstre og KrF om en flertallsregjering skal være avsluttet, men må godkjennes i partiene.

– Vi er praktisk talt ferdige med sonderingene. Nå gjenstår forankring i alle de fire partiene, sier en kilde i en av forhandlingsdelegasjonene til Dagens Næringsliv.En kilde tett på prosessen bekrefter overfor NTB at det «går mot slutten» i sonderingene.Sonderingene startet 22. november etter at budsjettavtalen mellom de samme fire partiene var i havn på Stortinget. Planen nå er å innlede regjeringsforhandlinger etter jul.Fremskrittspartiet har innkalt til landsstyremøte tirsdag kveld «i anledning sonderingene mellom regjeringspartiene og KrF.» Partileder Siv Jensen vil være tilgjengelig for pressen i etterkant av møtet.Venstre hadde landsstyremøte for halvannen uke siden og trenger nå et siste klarsignal fra stortingsgruppen før formelle regjeringsforhandlinger kan innledes.Det er under ett år siden Venstre gikk inn i regjeringen etter at Høyre og Fremskrittspartiet ble enige med sentrumspartiet om Jeløya-plattformen i januar i år.Etter en opprivende intern prosess, og mot partileder Knut Arild Hareides råd, besluttet KrF på et ekstraordinært landsmøte i høst å søke regjeringssamarbeid med Solberg-regjeringen.Høyre og Fremskrittspartiet hadde en samarbeidsavtale med Venstre og KrF i forrige stortingsperiode.(©NTB)