– Trenger å se konkrete tiltak fra Kina

USA trenger å se noe konkret fra Kina de neste 90 dagene for å kunne bygge en handelsavtale, sier USAs finansminister Steven Mnuchin.

Treasury Secretary Steve Mnuchin speaks during a meeting of the Financial Stability Oversight Council, Tuesday, Oct. 16, 2018, at the Treasury Department, in Washington. (AP Photo/Jacquelyn Martin) Jacquelyn Martin
Politikk
USAs president Donald Trump og Kinas president Xi Jinping satt lørdag i en tre timer lang arbeidsmiddag der de to diskuterte hvordan de to landene kan dempe den pågående handelskrigen.Mnuchin uttaler at banen er klar for å redusere USAs handelsunderskudd med Kina til null.– Det var et klart signal fra de to lederne om hva som må gjøres i løpet av de neste 90 dagene, samt instruksjoner til begge sider om å forhandle og snu situasjonen til en felles avtale med spesifikke tiltak, leveranser og en tidsramme, sa Mnuchin til CNBC mandag.President Donald Trump og Kinas president Xi Jinping ble lørdag enige om å ikke røre tollsatsene på 90 dager for å gi rom for handelsdialog.(©NTB)