Truer May med mistillit

Labours partileder Jeremy Corbyn truer med å fremme mistillit mot statsminister Theresa May hvis hun ikke setter en dato for brexitavstemningen.

Labour leader Jeremy Corbyn speaks in the House of Commons at the start of a planned five-day debate on the Brexit European Union Withdrawal Agreement, Tuesday Dec. 4, 2018. The British government received a historic rebuke from lawmakers on Tuesday over its Brexit plans, an inauspicious sign for Prime Minister Theresa May as she opened an epic debate in Parliament that will decide the fate of her Brexit divorce deal with the European Union. (Parliament TV/PA via AP) Parliament TV

Corbyn vil fremme mistillitsforslaget hvis May lar være å foreslå en dato for avstemningen når hun oppdaterer Parlamentet om brexit senere i ettermiddag, melder Sky News.Avstemningen skulle egentlig ha funnet sted i forrige uke, men ble utsatt i ellevte time da May innså at et stort flertall i Underhuset lå an til å stemme mot brexitavtalen som hun har forhandlet fram med EU.Den britiske regjeringen har siden varslet at avstemingen vil bli holdt i januar.Tidligst om fire ukerStatsminister Theresa May sier den utsatte avstemningen om brexit-avtalen skal holdes i Parlamentet tidligst om fire uker.– Jeg kan i dag bekrefte at vi har som intensjon å gjenoppta debatten om avstemningen i uka som starter 7. januar, og så holde avstemningen den påfølgende uka, sa May i Underhuset mandag ettermiddag.Avstemningen skulle egentlig ha funnet sted i forrige uke, men ble utsatt i ellevte time da May innså at et stort flertall i Underhuset lå an til å stemme mot brexit-avtalen som hun har forhandlet fram med EU.Den britiske regjeringen har siden varslet at avstemningen vil bli holdt i januar.(©NTB)