Bollestad avblåser lederdebatt med Ropstad

Olaug Bollestad står fast ved at nestleder Kjell Ingolf Ropstad bør bli ny partileder og avviser at hun selv er aktuell som partileder i KrF.

Fungerende Krf-leder Bollestad har på spørsmål om hun er beredt til å bli partileder tidligere sagt at hun ikke selv vil abdisere, og er beredt til å ta de oppgavene partiet ber om. Men samtidig har hun pekt på Ropstad som ny leder for partiet.Overfor Vårt Land innrømmer Bollestad nå at hennes tidligere uttalelser kan ha vært tvetydige. På direkte spørsmål fra avisen om hun på lik linje som Ropstad selv er kandidat til ledervervet på permanent basis, svarer Bollestad:– Nei, jeg har pekt på Ropstad og han bør bli KrFs neste leder.Bollestad står fast ved sin anbefaling om Ropstad som ny partileder og mener partiets lederdebatt kan avlyses. Videre forklarer hun sin rolle slik:– Når jeg har uttalt at jeg ikke vil abdisere, så handler det om dette: Hvis partiet vil at jeg som nestleder skal være med å løfte Kjell Ingolf, så vil jeg bidra til det. Jeg har vært med på å bygge ledere før – det vil jeg gjerne være med på nå. Den muligheten er det nå opp til partiet å gi meg, sier hun videre til avisen.Dermed parkerer hun egne muligheter for å bli lansert som en alternativ lederkandidat i det pågående lederløpet i partiet.Valget av ny leder skal skje på partiets landsmøte 26.–28. april. Fylkeslagene skal gi innspill til valgkomiteen innen 1. februar. Valgkomiteens leder Geir Jørgen Bekkevold håper å ha kabalen klar i løpet av helgens landskonferanse.(©NTB)


Les også