Britisk måling: Et flertall på 12 prosentpoeng vil forbli i EU

Frank Augstein

Det er nå et flertall på 12 prosentpoeng for fortsatt britisk EU-medlemskap, viser en måling fra YouGov.

I folkeavstemningen som ble avholdt 23. juni 2016 stemte knapt 52 prosent av velgerne for å melde landet ut av EU.Målingen fra YouGov er gjennomført 16. januar, skriver nyhetsbyrået Reuters. Det var dagen etter at skilsmisseavtalen Theresa Mays regjering hadde forhandlet fram med de gjenværende 27 medlemslandene i EU, ble nedstemt med stor margin i Parlamentet.Det er People's Vote, som presser på for en ny folkeavstemning om saken, som har offentliggjort meningsmålingen. Den viser at 56 prosent av de spurte ønsker fortsatt EU-medlemskap, mens 44 prosent ønsker utmelding.De som ikke vil stemme eller ikke har bestemt seg, er da utelatt fra resultatet. Tas de med, viser statistikken at 48 prosent ønsker fortsatt EU-medlemskap mens 38 prosent vil forlate EU. 6 prosent sier de ikke vil delta i en avstemning og 7 prosent at de ikke har bestemt seg.1.070 personer er spurt i meningsmålingen, ifølge Reuters.(©NTB)