Frustrert Grande forlot regjeringsforhandlinger

Venstre-leder Trine Skei Grande skal ha forlatt forhandlingsrommet på Granavolden etter en klimakrangel med Frp i helgen.Lørdag skal det ha gått så hett for seg at Grande tok med seg Venstres forhandlingsdelegasjon og gikk fra forhandlingene i ren frustrasjon, melder NRK.Kilder fra alle de fire partiene som forhandler om en ny regjeringsplattform, forteller om en følelsesladd situasjon.Etter det NRK får opplyst, handlet diskusjonen om Venstres gjennomslag i klima- og miljøpolitikken, balansert opp mot Frps ønske om å redusere bilavgiftene og skrote en ny målemetode for utslipp fra biler.Grande skal ha gitt tydelig uttrykk for misnøye over dårlig uttelling for Venstre og mangel på framgang i forhandlingene.Før forhandlingene startet 2. januar, la Venstre fram en lang liste med miljø- og klimakrav, deriblant kraftige innstramminger i oljepolitikken. De siste dagene har imidlertid verning av myr pekt seg ut som Venstres "miljøseier".(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også