<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Jarle Aabø kjøper navnet til MDG-representant før valgkampen

Pr-rådgiver Jarle Aabø har kjøpt Eivindtredal.no for å publisere skjermdumper fra MDG-politikere i valgkampen. Bystyrerepresentant Eivind Trædal (MDG) varsler sak i Domeneklagenemda, ifølge DN. 

Publisert 2. jan. 2019
Oppdatert 2. jan. 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 248 ord

- Jeg er ganske bekymret for hvordan valgkampen blir med folk som Jarle Aabø i kulissene, sier bystyrerepresentant Eivind Trædal i Miljøpartiet De Grønne Oslo til DN  onsdag.Aabø står bak nettstedet Ja til bilen i Oslo, og tilhørende Facebook-gruppe som har mer enn 23.000 følgere. Innholdet i de 200 nyhetssakene som er publisert omhandler i hovedsak miljø- og samferdselspolitikken i Oslo, hvor MDG har ansvarlig byråd.I slutten av november kjøpte Aabøs aksjeselskap domenene Eivindtredal.no og Eivindtrædal.no, ifølge DN. - Webadressene er sikret i forbindelse med et mulig prosjekt planlagt gjennomført i løpet av valgkampen, skriver Aabø i en epost til DN.Sidene er per i dag ikke aktive.- Ingen gruppe som hetser mer enn de grønneTonen i diskusjonene som følger på Ja til bilen i Oslo sin Facebook-side er tidvis såpass hard at gruppen ifølge Aabø «har 15 personer som modererer debattfeltene løpende og blokkerer nettroll løpende». Aabø sier han tar upassende innlegg på dypt alvor, men mener seg samtidig selv utsatt for hets.På Facebook forteller Aabø at han har fulgt med på MDGs ledere og støttespillere i mer enn to år.- Vi har tusenvis av skjermdumper. Det er ingen gruppe som hetser mer enn de grønne.I et innlegg lenger nede i diskusjonen skriver Aabø følgene om skjermdumpene:- Dette skal presenteres en dag samlet for folk på Eivindtredal.no.- Han må gjerne vise frem skjermdumper av det jeg og andre skriver. Men jeg vil helst at han ikke gjør det på et domene som bærer mitt navn, sier Trædal, ifølge DN.