Löfven: – Historisk samarbeid

Noe nytt skjer i svensk politikk nå, sa statsminister Stefan Löfven da han startet presentasjonen av regjeringserklæringen i Riksdagen.

– Nå innleder vi et historisk samarbeid på tvers av gamle partiskiller. Vi skal skape flere arbeidsplasser, bedre velferd og redusere kriminaliteten, sa Löfven i innledningen sin.Han dro også fram kamp mot klimautslipp og mer effektiv integrering som viktige elementer i den nye regjeringens politikk.– Sverige trenger store reformer. Disse skal vi nå ta fatt på, sammen, over partiblokkene, sa Löfven.Han konstaterte at svensk økonomi er sterk.– Budsjettunderskudd er snudd til overskudd. Sysselsettingen er den høyeste på over 25 år og statsgjelden er på det laveste nivå siden 1970-tallet. Vi har handlingsrom, sa Löfven.Regjeringen skal bruke ytterligere 5 milliarder svenske kroner på velferd over de neste fire årene, og pensjonister skal komme bedre ut økonomisk. Arbeidsgiveravgiften skal reduseres, understreket han.Etter talen skal Löfven presentere statsrådslisten.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også