May åpner for å diskutere tollunion

Storbritannias statsminister Theresa May sier hun med glede vil sette seg ned med Labours partileder Jeremy Corbyn for å diskutere en mulig tollunion med EU.

Kirsty Wigglesworth

Opposisjonslederen har så langt sagt tvert nei til å delta i samtaler med May for å forsøke å få på plass et tverrpolitisk kompromiss om brexit.Uforståelig, mener May.– Han har vært villig til å sette seg ned med Hamas, Hizbollah og IRA uten betingelser. Men han vil ikke møte meg for å snakke om brexit, sa statsministeren da hun ble spurt ut av Corbyn i den ukentlige spørretimen i Underhuset onsdag ettermiddag.Corbyn ville på sin side ha svar på hvorfor May har sagt nei til Labours forslag om å forhandle fram en tollunion med EU.Men ifølge May er det uklart hva Labour egentlig vil ha.– Jeg vil med glede sette meg ned med ham for å snakke om hva han mener, sa May.Hun ramset opp en rekke spørsmål som må avklares. Skal Storbritannia for eksempel følge EUs felles toll mot tredjeland? Skal Storbritannia inngå i EUs felles handelspolitikk? Skal britene følge EUs regler for statsstøtte?– Når han ikke vil snakke om det, er det bare én måte å konkludere på. Han har ikke peiling, sa hun.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker