New York Times: Trump har snakket om å trekke USA ut av NATO

Susan Walsh

USAs president Donald Trump har flere ganger i løpet av 2018 snakket om å trekke USA ut av NATO, ifølge New York Times.

Avisen siterer sentrale tjenestemenn i Trumps regjering, men kildene er ikke navngitt. De opplyser at Trump privat har sagt at han ønsker at USA skal trekke seg ut av NATO.Både sittende og tidligere tjenestemenn som støtter alliansen, frykter ifølge avisen at Trump kan komme til å ta opp saken på nytt, ettersom de alliertes forsvarsbudsjetter fortsatt ikke er på det nivået NATO har satt som mål.I dagene rundt det dramatiske NATO-toppmøtet i fjor sommer, skal Trump ha sagt til sine sikkerhetsrådgivere at han ikke så poenget med alliansen.Uttalelsene vekker ny bekymring etter meldingen i Washington Post om at Trump har jobbet aktivt for å hindre at detaljene i diskusjonene han har hatt med Russlands president Vladimir Putin blir kjent. New York Times har på sin side skrevet at FBI åpnet en egen etterforskning av hvorfor Trump har handlet på måter som synes å være til Russlands fordel.Svekking av NATO anses som en sentral målsetting for Putins Russland.(©NTB)


Les også