Nordkoreansk atomforhandler drar til USA

Secretary of State Mike Pompeo sits during a meeting with Sultan of Oman Qaboos bin Said al-Said at the Beit Al Baraka Royal Palace in Muscat, Oman, Monday, Jan. 14, 2019. (Andrew Caballero-Reynolds/Pool Photo via AP) Andrew Caballero-Reynolds

Nord-Koreas atomforhandler Kim Yong-chol skal treffe USAs utenriksminister Mike Pompeo i Washington fredag, melder sørkoreanske medier.

Den sørkoreanske avisa Chosun melder at Kim Yong-chol og Pompeo skal treffes og at det også er sannsynlig at Kim skal treffe president Donald Trump torsdag eller fredag. På agendaen for møtene står nedrustning av kjernevåpenprogrammet i Nord-Korea og sanksjonene mot landet.Verken amerikanske eller sørkoreanske myndigheter vil kommentere opplysningene.Mens USA ønsker at FNs sanksjoner mot Nord-Korea blir stående til landet går med på å slutte med kjernefysiske våpen, vil Nord-Korea ha en slutt på sanksjonene umiddelbart.Da Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un møttes i juni i fjor i Singapore, undertegnet statslederne en vagt formulert avtale om atomvåpennedrustning. Siden det har ting stått stille.Tidligere denne måneden uttalte Trump at han hadde fått et «fantastisk» brev fra Kim Jong-un og at de to skulle møtes om ikke altfor lenge.(©NTB)


Les også