Nordkoreansk toppmøte i USA

North Korean official Kim Yong Chol, right, prepares to leave the Beijing International Airport in Beijing Thursday, Jan. 17, 2019. Kim arrived in Beijing on Thursday, reportedly en route to the United States for talks ahead of a possible second summit between President Donald Trump and North Korean leader Kim Jong Un. (Kyodo News via AP)

En høytstående nordkoreansk utsending har ankommet Washington, der han er ventet å møte utenriksminister Mike Pompeo fredag, ifølge amerikanske tjenestemenn.Utsendingen Kim Yong-chol, som også er viseformann i det nordkoreanske kommunistpartiets sentralstyre, skal ha med seg et brev fra landets leder Kim Jong-un. Brevet skal leveres til president Donald Trump, skriver nyhetsbyrået Yonhap.Ifølge to ikke navngitte amerikanske tjenestemenn skal utsendingen møte Pompeo på et hotell i Washington fredag. Så skal han til Det hvite hus, der han kan møte president Donald Trump. Partene skal forsøke å lande planene for et nytt toppmøte i sommer.Det var USAs fremste Nord-Korea-utsending, Stephen Biegun, som mottok Kim etter at han landet, ifølge Yonhap.Kun timer før Nord-Koreas utsending landet i Washington torsdag, lanserte USAs en storstilt utvidelse av sitt missilforsvar. Da omtalte Trump Nord-Korea som en «ekstraordinær trussel».Kim og Trump møttes under et historisk toppmøte i Beijing i juni. Kim lovet den gang et atomvåpenfritt Nord-Korea, men samtalene mellom landene har siden sett ut til å stagnere. Mange rapporter tyder på at våpenutviklingen i Nord-Korea fortsetter.(©NTB)