<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nye «gule vester»-demonstrasjoner i Frankrike

69.000 franskmenn demonstrerte iført gule vester i Paris og i andre franske byer i helgen, med noen sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker.

    Publisert 27. jan. 2019 kl. 09.08
    Oppdatert 27. jan. 2019 klokken 09.11
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 138 ord
    Michel Euler

    Det er Franceinfo, som viser til kilder i innenriksdepartementet, som rapporterer om antallet. 4.000 av disse skal ha demonstrert i Paris.Det er langt fler enn sist helg, da det ble meldt om 27.000. Lørdag for to uker siden ble det meldt om 84.000 demonstranter.Det er meldt om sammenstøt i Paris, Toulouse, Nantes og i kommunen Evreux i Normandie, nord i landet.Innenriksminister Christophe Castaner fordømmer volden ved demonstrasjonene, og sier flere bråkmakere har forkledd seg som vanlige demonstranter.Han sier også at det vil bli en offisiell etterforskning om en hendelse i Paris der en av bevegelsens ledere ble skadd i øyet.«De gule vestene» begynte sine demonstrasjoner i protest mot økte drivstoffavgifter, som ble innført som et miljøtiltak. Etter hvert har bevegelsen også fremmet en lang rekke andre krav for å bedre lavtløntes kår og minske økonomiske ulikheter i samfunnet.(©NTB)