Over 50 massegraver funnet i Kongo

Over 50 massegraver er blitt funnet i den vestlige delen av Kongo etter en stor drapsbølge i regionen. Det melder en menneskerettighetsgruppe fra FN.

– Det er mer enn 50 massegraver, i tillegg til vanlige enkeltgraver som vi har identifisert, sier Abdoul Aziz Thioye, som er leder ved FNs menneskerettskontor (UNJHRO) i Kongo.Massegravene skal være funnet i Yumbi-området i provinsen Mai-Ndombe.I desember ble minst 890 mennesker drept i etniske sammenstøt i de samme områdene, ifølge FN.Sammenstøtene fant sted i fire landsbyer i Yumbi-området i provinsen Mai-Ndombe mellom 16. og 18. desember. Opplysningene om antall drepte stammer fra troverdige kilder, ifølge FN-høykommissærens kontor OHCHR.465 bygninger skal ha blitt plyndret eller brent, og rundt 16.000 mennesker flyktet til nabolandet Kongo-Brazzaville.Volden hadde angivelig ikke sammenheng med presidentvalget i Kongo, som etter flere utsettelser ble gjennomført 30. desember. I stedet dreide det seg om en konflikt mellom folkegruppene banunu og batende.(©NTB)