Raja går imot nye skatteregler fra egen regjering

Han får støtte av Høyres Henrik Asheim.

Venstres Abid Raja vil ta opp de nye skattereglene som fører til skatt på personalrabatt og rapportering av bonuspoeng. Ifølge Dagens Næringsliv går Raja, som er Venstres finanspolitiske talsperson, imot de nye reglene fra regjeringen partiet hans er en del av.– Jeg vil ta opp saken med regjeringen, si at dette er uklokt i sum og at jeg tror det er en dårlig signaleffekt fra en borgerlig regjering. Vi må få ned byråkratiet, frustrasjonen og hverdagsutfordringer, og vi bør snu i tide, sier Raja.– Jeg er langt på vei enig i dette. Vi har fra Høyre, Frp og Venstre sin side tatt dette opp med Finansdepartementet og bedt dem gjennomgå disse endringene på nytt. Det er svært positivt at finansminister Siv Jensen (Frp) signaliserer at det er hun i gang med, sier Henrik Asheim (H), som leder finanskomiteen på Stortinget.Med de nye reglene kan ansatte maksimalt få rabatt på 50 prosent før de må skatte av det, og rabattene kan ikke overstige 7.000 kroner per år. Innstrammingen rammer blant annet ansatte i fly-, buss- og togbransjen, der ordninger med gratisbilletter eller sterkt rabatterte billetter må endres.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også