Slik blir regjeringskabalen

Kjell Ingolf Ropstad, Olaug Bollestad og Dag Inge Ulstein representerer KrF i statsminister Erna Solbergs (H) nye flertallsregjering.

Den ble klar tirsdag. Ropstad blir barne- og familieminister, mens Bollestad blir landbruks- og matminister. Ulstein er utnevnt til utviklingsminister.Dagens utviklingsminister Nikolai Astrup (H) blir digitaliseringsminister i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.Samtidig er statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp) utnevnt til samfunnssikkerhetsminister i Justis- og beredskapsdepartementet.Stillingene som digitaliseringsminister og samfunnssikkerhetsminister er nyopprettet.Barne-, familie- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) og landbruks- og matminister Bård Hoksrud (Frp) forsvinner ut av regjeringen.Regjeringen teller nå 22 medlemmer, inkludert statsministeren.Det er også klart at KrF-profilen Hans Olav Syversen blir statssekretær ved Statsministerens kontor.


Les også