Studenter får 18 millioner til bedre helse

Regjeringen styrker satsingen på studenters psykiske helse i 2019.

Selv om de fleste studenter oppgir at de trives, har langt flere studenter oppgitt over tid at de sliter med sin psykiske helse.Derfor øker regjeringen støtten til arbeidet for bedre psykisk helse og forebygging av rusproblemer ytterligere i 2019 med 10 millioner. Det betyr at 19 samskipnader og institusjoner deler totalt 18,4 millioner.- I utgangspunktet skal studenter som sliter psykisk eller har rusproblemer, få den hjelpen de trenger gjennom kommunehelsetjenesten, men vi ønsker å bidra slik at det kan lages ulike tilbud på studiestedene i tillegg, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).Helseminister Bent Høie (H) sier at det fra 2020 vil bli stilt krav om at alle landets kommuner skal ha psykologkompetanse. Ifølge Høie har regjeringen lagt til rette for at alle kommuner kan motta tilskudd for å rekruttere psykologer innen denne fristen.(©NTB)


Les også