Trump: – Jeg har fått et viktig brev fra Kim Jong-un

Evan Vucci

President Donald Trump sier han har mottatt et viktig brev fra Kim Jong-un, der Nord-Koreas leder varsler endringer i sin tilnærming til atomforhandlingene.

– Jeg har nettopp fått et viktig brev fra Kim Jong-un, sa Trump under årets første regjeringsmøte i Det hvite hus.Ifølge Trump skriver Kim Jong-un at Nord-Korea er villige til å endre sin tilnærming til atomforhandlingene dersom USA fortsetter med sanksjonene mot landet.I sin nyttårstale tok Kim til orde for at sanksjonene mot landet må heves.– Vi verken produserer eller teste atomvåpen, ei heller bruker vi dem eller sprer dem, sa Kim i sin tale. Han har omtalt USAs krav om at regimet i Pyongyang må fortsette med ensidig atomnedrustning, som «gangster-prat».Trump og Kim signerte et løfte om atomnedrustning av den koreanske halvøya i Singapore i juni i 2016, i det som var den første direktesamtalen mellom en sittende amerikansk president og en nordkoreansk leder.Til tross for at forholdet mellom USA og Nord-Korea har surnet noe siden Singapore-møtet, insisterer Trump på at forholdet til Kim er godt.– Vi har virkelig etablert et veldig godt forhold, og vi kommer nok til å ha et nytt møte, sa Trump onsdag.(©NTB)


Les også