- Trump og Kim skal møtes i slutten av februar

FILE - In this June. 12, 2018, file photo, U.S. President Donald Trump, right, meets with North Korean leader Kim Jong Un on Sentosa Island, in Singapore. South Korea has stopped calling North Korea an "enemy" in its biennial defense document published Tuesday, Jan. 15, 2019 in an apparent effort to continue reconciliation with Pyongyang. The development comes as U.S. and North Korean leaders are looking to set up their second summit to defuse an international standoff over the North's nuclear program. (AP Photo/Evan Vucci, File) Evan Vucci

USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un skal holde et nytt toppmøte i slutten av februar, opplyser Det hvite hus.

– Presidenten ser fram til et nytt møte med formann Kim på et sted som vil bli offentliggjort senere, sa talsperson Sarah Sanders fredag.Hun uttalte seg i etterkant av et møte mellom Trump og den nordkoreanske utsendingen Kim Yong-chol i Washington. Den tidligere nordkoreanske etterretningssjefen har også hatt samtaler med utenriksminister Mike Pompeo.Både Trump selv og Pompeo har tidligere sagt at det ligger an til et nytt toppmøte med Kim Jong-un. Det første møtet mellom ham og Trump ble holdt i Singapore i juni i fjor.Målet med samtalene mellom USA og Nord-Korea er å komme nærmere en avtale om atomnedrustning på den koreanske halvøya.Vietnam skal ha sagt seg villig til å være vert for et nytt toppmøte, og kilder sier de praktiske forberedelsene alt er i gang. Både hovedstaden Hanoi og havnebyen Da Nang er nevnt som mulige møtesteder. Thailand skal være et annet mulig vertsland.(©NTB)


Les også