President Donald Trump speaks in the Rose Garden of the White House, Friday, Jan 25, 2019, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci) Evan Vucci

Trump og kongressen enige - gjenåpner statsapparatet

Donald Trump skal ha kommet til en midlertidig enighet om å gjenåpne det amerikanske statsapparatet i tre uker.Det bekrefter Trump under en pressekonferanse fredag.Forhandlingene om den omdiskuterte grensemuren vil dermed fortsette mellom kongressen og den amerikanske presidenten i tiden fremover.Hele 800.000 amerikanske statsansatte har nå gått helt siden 22. desember, 35 dager, uten å få betalt.Flygeledere som ikke har fått lønn har begynt å sykmelde seg, noe som blant annet førte til at New York-flyplassen LaGuardia ble stengt.- Dette er en mulighet for alle parter til å jobbe sammen og til stor glede for vår vakre og herlige nasjon, sa Trump utenfor Det hvite hus på Capitol Hill i Washington, D.C fredag kveld norsk tid.Den midlertidige enigheten skal ha kommet etter at senatorer fra begge sider presset på for at Trump skulle åpne statsapparatet midlertidig i påvente av en permanent løsning.Torsdag ble både et forslag fra demokratene og republikanerne forkastet i senatet.Ifølge CNBC skal Donald Trump angivelig kreve så mye som 5,7 milliarder dollar for grensemuren.Unntakstilstand som et virkemiddelIfølge kilder CNN skal ha vært i kontakt med, skal Trump ha forberedt en ordre om unntakstilstand der han setter til side så mye som 7 milliarder dollar for muren.– Som dere alle vet har jeg et veldig mektig alternativ, men jeg har valgt å ikke bruke det denne gangen, sa Trump under presskonferansen med henvisning til nasjonal unntakstilstand.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også