Trumps advokat går tilbake på uttalelser om Russland-prosjekt

Charles Krupa

For andre gang på en uke går Donald Trumps advokat Rudy Giuliani tilbake på uttalelser han har kommet med dagen før om presidentens Russland-kontakt.

Søndag bekreftet Trumps advokat til NBC at forhandlingene om byggeprosjektene i Russland pågikk lenger enn tidligere opplyst. Han sa da at de varte minst til oktober eller november 2016.Mandag går Giuliani tilbake på uttalelsene fra søndagens TV-intervju i en uttalelse på tre setninger. Dette er andre gang på én uke at Giuliani går tilbake på uttalelser han har kommet med dagen før.FrittalendeSøndag kommenterte Giuliani opplysningene om at Trumps tidligere advokat Michael Cohen løy for kongressen i 2017. Cohen sa at han hadde avsluttet Trumps eiendomsprosjekt i Moskva i januar 2016, når det egentlig pågikk fram til juni 2016. Giuliani antydet søndag at presidenten faktisk husker å ha hatt samtaler med Cohen om byggeprosjektet i Russland enda lenger enn juni, «så langt fram som til oktober, november» eller helt fram til valget.Uttalelsen vakte oppsikt, fordi det i så fall utvider tidslinjen for den russiske forretningsavtalen med Trump betydelig, sammenlignet med hva presidenten har vedkjent seg så hittil.HypotetiskI uttalelsen mandag sier Giuliani at kommentarene hans «ikke representerer det faktiske tidspunktet eller omstendighetene for noen samtaler». Han sier videre at hans kommentarer er hypotetiske og ikke basert på samtaler han har hatt med presidenten.Han avslutter med å si at Moskva-prosjektet «var på det tidligste stadiet og ikke kom lenger enn en ikke-bindende intensjonsavtale».Endringen i tidslinjen er svært relevant for Russland-granskningen til spesialetterforsker Robert Mueller som ser om det kan ha vært ulovlig bindinger mellom Trumps valgkampapparat og Russland mens han var presidentkandidat.(©NTB)