Vil fortsatt ha militær tilstedeværelse i Midtøsten

French President Emmanuel Macron delivers his 2019 new year wishes to military forces as part of his visit to the 11th Brigade of the Paratroopers of the Infantry at Toulouse-Francazal air base, near Toulouse, southern France, Thursday, Jan.17 Jan. 2019. (Guillaume Horcajuelo, Pool Photo via AP) Guillaume Horcajuelo
Politikk

Frankrikes president Emmanuel Macron sier landet vil fortsette å ha en militær tilstedeværelse i Midtøsten i år, til tross for USAs tilbaketrekning fra Syria.– Tilbaketrekningen fra Syria kunngjort av vår amerikanske venn, kan ikke få oss til å vike fra vårt strategiske mål, å utslette Daesh, sa presidenten i en tale i en militærbase i Toulouse. Daesh er et arabisk akronym for IS.Frankrike har utplassert 1.200 soldater i Syria i kampen mot IS. Landet har deltatt i kamphandlinger gjennom luftangrep, artilleri og spesialstyrker.– Kampen er ikke over. Vi skal de neste månedene evaluere vår globale militære oppstilling, men vi vil fortsatt være forpliktet til målet om stabilitet i Midtøsten. Å haste mot tilbaketrekning, ville vært en tabbe, sa han.USAs president Donald Trump kunngjorde før jul uttrekking av de 2.000 amerikanske soldatene i Syria. Han begrunnet det med at IS i hovedsak er blitt bekjempet. Men IS kontrollerer fortsatt små lommer ved elven Eufrat. Senest onsdag ble 16 personer drept i den syriske byen Manbij, blant dem fire amerikanere, etter et angrep som IS har påtatt seg ansvar for.(©NTB)

frankrike