Vil gi én million kroner til norske kvinner som ikke føder barn

Foto: Scanpix

BI-professor kunne ønske at regjeringen bidro til at det ble født færre barn.

BI-professor Jørgen Randers og førsteamanuensis Per Espen Stoknes mener Erna Solberg tar feil om at Norge trenger flere barn, skriver Dagens Næringsliv .Randers, som har forsket på klimaproblematikk i flere tiår, skulle heller ønske at regjeringen bidro til at det ble født færre barn.- Vi burde utbetale én million kroner til hver kvinne som passerer 50 år uten å ha født barn, sier professoren til avisen.Stoknes, som også er stortingsvara for Miljøpartiet De Grønne, mener situasjonen er motsatt slik statsministeren fremstiller det, og at færre barn heller betyr flere ressurser til å ta vare på de eldre.Randers mener løsningen på hele regnestykket er å heller øke den effektive pensjonsalderen med tre år.- Hvis vi gjør dette, vil vi eliminere økningen i forsørgelsesbyrden. Mitt råd til Erna, er at det er mye lurere å prøve å få folk til å stå lengre i arbeid, enn å få folk til å lage flere barn, sier professorenSjeføkonom Jan Ludvig Andreassen uttalte derimot mandag at lave fødselstall er mer alvorlig enn det statsminister Erna Solberg gir uttrykk for og foreslår høyere pensjon til foreldre.