<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ap varsler kamp

Aps partisekretær Kjersti Stenseng varsler at fulltidsarbeid i omsorgsyrker blir en av Aps viktigste valgkampsaker i år.

    Publisert 2. feb. 2019 kl. 07.58
    Oppdatert 29. aug. 2019 klokken 22.30
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 152 ord

    – Man skal ha rett på full stilling i Norge. Spesielt i omsorgsyrker er det et stort problem at det ikke tilbys full stillingsbrøk. Dette blir en av våre viktigste kampsaker i år, sier Aps partisekretær Kjersti Stenseng til Dagbladet.Ifølge Fagforbundet er snittbrøken på en stilling for hjelpepleiere på 43 prosent. En gjennomsnittlig hjelpepleier jobber 2,5 dager i uka. Det går ut over muligheten til å planlegge livet, ifølge forbundsleder Mette Nord.– Det er primært i kvinneyrker det aksepteres å bruke deltid i utstrakt grad. I mannsdominerte yrker ville man aldri funnet seg i det. Den holdningen må vi endre på, sier Nord.FAFO-forsker Leif Moland har forsket på deltidsproblematikken i mange år, og mener problemet ligger vel så mye i valgene kvinner tar.– Det er veldig mange norske kvinner som ikke ønsker å jobbe fulltid. Da mister samfunnet en stor uutnyttet ressurs. Her må vi endre holdningen til mange kvinner, sier han.(©NTB)