Ap vil gå til valg på SV-ordfører i Oslo

Styret i Oslo Ap mener partiet bør gå til valg med Marianne Borgen fra SV som ordførerkandidat.

Samtidig innstiller de Raymond Johansen som partiets kandidat til posisjonen som byrådsleder i den norske hovedstaden, melder NRK.Borgen har vært sittende ordfører i Oslo og Raymond Johansen sittende byrådsleder siden SV, MDG og Ap med støtte fra Rødt sikret seg flertall i Oslos bystyre og dannet et rødgrønt byråd etter kommunevalget i 2015.Forslaget fra styret i Oslo Ap for kommune- og fylkestingsvalget 2019 skal nå sendes til partilagene på høring.– Vi synes det er naturlig at vi i god tid før valget avklarer at vi synes Marianne Borgen, som har vært ordfører de fire siste årene, også bør være det etter valget i 2019, sier fylkesleder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti til NRK.– Vi mener det er viktig at vi gir et tydelig signal om at det samarbeidet Arbeiderpartiet har inngått med SV og MDG i byråd denne perioden, er en koalisjon vi trives godt i, sier han.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også