EUs utenrikssjef advarer

Politikk

Med en stadig økende uro i Kashmir, går EUs utenrikssjef ut og advarer mot en eskalering av den betente konflikten mellom Pakistan og India.– Dette har potensial til å føre til alvorlige og farlige konsekvenser for de to landene og de øvrige områdene, sier EUs utenrikssjef Federica Mogherini i en uttalelse onsdag.Spenningen mellom de to atommaktene er høyere enn på mange år etter de siste dagers dramatiske hendelser i det omstridte området.Pakistanske myndigheter hevder de skjøt ned to indiske kampfly i eget luftrom onsdag. Det ene flyet krasjet i den pakistanske delen av Kashmir, og én indisk pilot er angivelig tatt til fange.– Vi forventer at begge landene nå viser full tilbakeholdenhet og unngår ytterligere eskalering av situasjonen. Gjenopptakelsen av diplomatiske kontakter på politisk nivå, samt gjennomføring av umiddelbare tiltak fra begge sider, er helt avgjørende, sier utenrikssjefen.– EU vil fortsette å holde kontakten med begge landene, og vil fortsette å følge situasjonen tett, sier hun.(©NTB)

eu
Nyheter
Politikk