Februar-målinger: Senterpartiet knuser Fremskrittspartiet

Senterpartiet distanserer Frp i februar og er for første gang på 2000-tallet nå ett av Norges tre største partier. – Veldig motiverende, sier Sp-lederen.

Politikk

Et gjennomsnitt av meningsmålingene den siste måneden viser at Sp får en oppslutning på 13,2 prosent. Det er en fremgang på 2,9 prosentpoeng sammenlignet med valget for halvannet år siden.Samtidig fortsetter Fremskrittspartiet å falle kraftig i februar og får en oppslutning på 11,3 prosent, 3,9 prosentpoeng svakere enn valgresultatet.– Dette er veldig motiverende. Det betyr at Frp fører en veldig sentraliserende politikk for større forskjeller, sier Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum til NTB.Han kan også glede seg over klart rødgrønt flertall, også uten Rødt og Miljøpartiet De Grønne, på februar-gjennomsnittet som nettstedet pollofpolls har laget.Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV får til sammen 90 mandater, mot 68 for den borgerlige firepartiregjeringen med Høyre, Frp, Venstre og KrF.(©NTB)

meningsmåling
frp
sp
trygve slagsvold vedum
Nyheter
Politikk