Fiskeriministeren deler ut millioner for å få barn til å spise mer fisk

Barn spiser stadig mindre fisk, og nå lanserer fiskeriminister Harald Tom Nesvik (Frp) et millionprosjekt som skal snu trenden.

– Barn liker mat som smaker godt. Vi har verdens beste sjømat, men likevel ser vi at barn og unge dropper fisk. Her har vi en jobb å gjøre, sier Nesvik.6,1 millioner kroner går til sjømattiltak som skal bidra til å øke sjømatkonsumet hos befolkningen. Både bedrifter, organisasjoner og privatpersoner kan søke om støtte, og tiltak rettet mot barn og unge vil bli prioritert.5 millioner kroner skal gjennom kostholdsprogrammet Fiskesprell brukes til å kurse ansatte i barnehager, skoler og SFO. De skal i tillegg få økonomisk støtte til innkjøp av sjømat.– Det er fortsatt mange som ikke vet hvor enkelt det er å tilberede et godt sjømatmåltid. Derfor ønsker vi å støtte aktører som kan gi barn og unge gode opplevelser med sjømat, sier Nesvik.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker