Her vil kommunen stille garanti for førstegangskjøperne

Stavanger kommune vil gjøre det lettere for unge å komme seg inn på bligmarkedet.

For å hjelpe førstegangskjøpere inn på boligmarkedet, vil Stavanger kommune garantere for unges behov for egenkapital. NHH-professor advarer mot låneboom og høyere priser, skriver Dagens Næringsliv.- Sammenlignet med tidligere gjør boliglånsforskriften det altfor vanskelig for unge å komme seg inn på boligmarkedet. Derfor vil vi som by være mamma og pappa for dem som trenger det, sier ordførerkandidat og gruppeleder for Høyre i Stavanger, John Peter Hernes, til avisen.- I samarbeid med bankene vil vi opprette et slags garantifond. Kommunen kan da stille som garantist for unge som trenger hjelp til egenkapital, slik at de kan låne 100 prosent, sier Hernes.NHH-professor Ola Grytten mener dette er å tukle med effekten som boliglånsforskriften nettopp skal forhindre.- Jeg forstår hvorfor de vil dette, men det øker sjansene for både økte boligpriser og boliglån, som er nettopp det boligslånsforskriften skal regulere. Effekten er at forskriften delvis vil oppheves, og det er i tillegg motstridende mot hvordan nasjonal politikk føres, sier Grytten til DN.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også