Ikke skjedd på over 100 år i Det hvite hus - så flyttet Trump inn

Carolyn Kaster

Trump er ingen dyreelsker.

Donald Trump bryter med en meget lang tradisjon for amerikanske presidenter og andre beboere i Det hvite hus. Han har ingen kjæledyr.Trump legger ikke skjul på at han ikke er noen hundeelsker. Riktignok var han tilsynelatende imponert da han nylig fikk demonstrert evnene til en gruppe schæfere som jobber for Secret Service.Samtidig gjorde han det klart at han klarer seg utmerket i dagliglivet uten selskap av en «siklende» hund, eller katt, i motsetning til de aller fleste av sine forgjengere i Det hvite hus.På mandagens valgkampmøte i El Paso i Texas, sa Trump at han ville ha følt seg «litt teit» dersom han skulle ha gått tur med en hund på plenen utenfor Det hvite hus.– Altså, jeg hadde ikke hatt noe imot å ha en, helt ærlig. Men jeg har ikke tid.Trump sa videre at flere har oppfordret ham til å skaffe seg hund fordi det vil være «politisk lurt».– Men jeg har svart at det er ikke slike forhold jeg vil ha til mitt folk, understreket presidenten.Kun tre andre amerikanske presidenter har ikke hatt noen kjæledyr mens de satt i embetet. Det var Martin van Buren, som var president fra 1837 til 1841, James K. Polk (1845–1849) og Andrew Johnson (1865-1869).De aller fleste kjæledyrene som har bodd i Det hvite hus opp gjennom årene, har vært hunder eller katter. Men også hester, mus, papegøyer, esler, bjørner, alligatorer, øgler og silkeormer har vært blant USAs «førstedyr».(©NTB)