Italia blokkerer EU-erklæring om Venezuela

Italia nekter å godta en planlagt EU-erklæring om situasjonen i Venezuela.

NTB får mandag ettermiddag bekreftet at erklæringen ikke kommer til å bli vedtatt, iallfall ikke i denne omgang.Diplomatkilder opplyser til nyhetsbyrået DPA at det er Italia som blokkerer for enighet om teksten.En rekke medlemsland i EU kunngjorde mandag at de anerkjenner opposisjonsleder Juan Guaidó som fungerende president i Venezuela. En felles uttalelse fra EU var planlagt i løpet av dagen, men har altså uteblitt.Den italienske regjeringskoalisjonen er etter sigende splittet i saken. Mens det høyrepopulistiske partiet Ligaen støtter den venezuelanske opposisjonen, skal protestpartiet Femstjernersbevegelsen ha hatt motforestillinger, ifølge DPA.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker