- Jeg er rett og slett utålmodig med regjeringens arbeid

Helsepolitiker vil ha et oppgjør med vaksinemotstand.

Helsepolitiker Sveinung Stensland (H) ønsker et tøffere oppgjør med vaksinemotstand, som han beskriver som egoistisk og lite solidarisk.– Jeg er rett og slett utålmodig med regjeringens arbeid mot vaksinemotstandere. Nå vil jeg finne ut hva folkehelseministeren vil gjøre med dette, sier Stensland, som er andre nestleder i Stortingets helse- og omsorgskomité, til VG.Selv har Stensland et barn som er i risikosonen for smittsomme infeksjoner på grunn av en hjertesykdom.Han har sendt en interpellasjon til folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp) om hva hun gjør for å øke vaksinasjonsgraden og for å hindre at vaksinemotstandere blir en større trussel mot folkehelsen. Verdens helseorganisasjon (WHO) identifiserte nylig vaksinemotstand som en av de ti helsetruslene i 2019.Michaelsen sier til avisen at hun deler Stenslands bekymring.– Dette er noe vi tar på alvor. Derfor arbeider Folkehelseinstituttet og landets helsestasjoner systematisk og kontinuerlig med å informere befolkningen av nytten av vaksinasjon og å motivere til deltakelse i barnevaksinasjonsprogrammet, sier hun.(©NTB)