- Jeg har tenkt at det er hyklersk

Stortingspolitiker fra Ap innfører privat flystopp.

Tuva Moflag(39), som representerer Akershus Arbeiderparti på Stortinget, sier til NRK at hun ikke vil fly privat før tidligst neste år. Hun sier det var tørkesommeren i fjor som ble en vekker for henne.– Da tenkte jeg at det ikke kan fortsette slik, sier Moflag, som sitter i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget.Som mange andre har hun og familien pleid å fly til utlandet en gang i året. I tillegg har det vært en venninnetur, og kanskje en kjærestetur. Men tanken på hvilken verden barna vokser opp i, har gnagd en stund.– Jeg har tenkt at det er hyklersk å være opptatt av klima, hvis man ikke samtidig gjør noe med egen atferd.Den første testen fikk hun da mannens jobb lokket med invitasjon til julebord i London.– Da måtte jeg si beklager, jeg kan ikke forsvare det. Det endte med at han i stedet ble hjemme med meg, forteller hun.Hun sier hun har tatt opp bruken av fly uformelt med kolleger på Stortinget.– Politikerne bør gå en ekstra runde på om reisene er nødvendige, og Stortinget bør ha fokus på eget klimaavtrykk, sier hun til NRK.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også