Nærmer seg enighet

Republikanerne og Demokratene i Kongressen nærmer seg en enighet om en budsjettavtale i USA.

Lederne av begge partiene er optimistiske, ifølge nyhetsbyrået AP. Enigheten vil avverge en ny nedstengning av regjeringsapparatet.– Forhåpentligvis har vi gode nyheter i løpet av kort tid, sier Demokatenes flertallsleder i Representantenes hus, Nancy Pelosi.Kongressen har frist til 15. februar med å komme til enighet før regjeringen går tom for penger og en ny nedstengning av offentlige kontorer og virksomheter må settes i verk.Republikanernes sjefforhandler Richard Shelby sier han tror president Trump vil kunne undertegne avtalen som nå er i ferd med å utformes.Avtalen ser ikke ut til å inneholde de 5,7 milliarder dollarene president Donald Trump har krevet til bygging av grensemur mot Mexico, men en sum skal være satt av til grensesikkerhet og gjerder.(©NTB)